ROBOTICKE STAVEBNICE V DISTANCNOM VZDELAVANI NA ZAKLADNEJ SKOLE - ZBORAN, Martin; STOFFOVA, Veronika; MIKOVA, Karolina (Trends in education, 2023)
Vyuzitie edukacnej robotiky je jednou z mnohych moznosti ako vyucovat na druhom stupni zakladnej skoly temy zo vzdelavacej oblasti "Algoritmicke riesenie problemov". Pocas pandemie bolo vyucovanie na skolach realizovane distancnou formou a vyucovanie prebiehalo v obmedzenom rezime. Preto ucitelia casto redukovali povodny obsah vyucby a niektore temy v porovnani s povodnym planom vynechali. Preto sme sa zaoberali problemom, ci prebiehalo aj v tomto obdobi vyucovanie programovania a ako sa uskutocnovala jeho vyucba. Nasim cielom bolo zistit aktualny stav vyucovania programovania s pouzitim robotickych stavebnic na druhom stupni zakladnych skol. Chceli sme vediet, ci bola edukacna robotika pocas online vyucovania realizovana a akym sposobom prebiehala.
Keywords: Programovanie; robotika; stavba robotov; programovanie robotov; online vyucba.