ROBOTICKÉ STAVEBNICE V DIŠTANČNOM VZDELÁVANÍ NA ZÁKLADNEJ ŠKOLE - ZBORAN, Martin; STOFFOVÁ, Veronika; MIKOVÁ, Karolína (Trends in education, 2023)
Využitie edukačnej robotiky je jednou z mnohých možností ako vyučovať na druhom stupni základnej školy témy zo vzdelávacej oblasti "Algoritmické riešenie problémov". Počas pandémie bolo vyučovanie na školách realizované dištančnou formou a vyučovanie prebiehalo v obmedzenom režime. Preto učitelia často redukovali pôvodný obsah výučby a niektoré témy v porovnaní s pôvodným plánom vynechali. Preto sme sa zaoberali problémom, či prebiehalo aj v tomto období vyučovanie programovania a ako sa uskutočňovala jeho výučba. Našim cieľom bolo zistiť aktuálny stav vyučovania programovania s použitím robotických stavebníc na druhom stupni základných škôl. Chceli sme vedieť, či bola edukačná robotika počas online vyučovania realizovaná a akým spôsobom prebiehala.
Keywords: Programovanie; robotika; stavba robotov; programovanie robotov; online výučba.