UCEBNICE INFORMATIKY POHLEDEM UCITELU - MALISU, Petri; SALOUN, Petr (Trends in education, 2021)
V dnesnim svete digitalnich technologii nas muze napadnout otazka, zda v nem maji tradicni papirove ucebnice stale sve misto, a to obzvlast v informatickych predmetech, ve kterych probiha vyuka predevsim za pouziti pocitacu. Prispevek shrnuje prvni vysledky vyzkumu ``Vyuzivani ucebnich materialu v informatice'' zamereneho na roli ucebnic ve vyuce informatiky. Vyzkum se zameril na to, zda a jakym zpusobem ucitele ucebnice pouzivaji, jake vidi nedostatky ve stavajicich publikacich a jak si predstavuji idealni ucebnici informatiky.
Keywords: Ucebnice; vyuka informatiky; vyukove materialy