PROGRAMOVANIE CNC STROJOV - JE TO SKUTOČNÉ PROGRAMOVANIE? - NÉMETHOVÁ, Silvia; MRÁZEK, Michal (Trends in education, 2020)
V rámci kurikurálnej reformy, ktorá aktuálne prebieha v Českej republike, sa plánuje vytvoriť samostatná vzdelávacia oblasť "Člověk a technika" s vyučovacím predmetom Technika. Tento predmet má zabezpečiť vzdelávanie žiakov a študentov po technickej stránke, do ktorej spadá aj práca s CNC strojmi. Veľakrát sa práve s CNC strojmi spája slovo "programovanie", ktoré však nie je typické počítačové programovanie vyučované na stredných a vysokých školách. Nasledujúci článok sa venuje práve teoretickej analýze a porovnaniu týchto dvoch druhov programovania, z ktorého vyplýva či sa programovanie CNC strojov môže považovať za programovanie alebo nie.
Keywords: programovanie; CNC stroje; technika