OPTIMALIZACE SLUZEB SKOLNI DATOVE SITE POSTAVENE NA TECHNOLOGII MICROSOFT ACTIVE DIRECTORY - KUBICEK, Tomas; BASLER, Jaromir; Milan, KLEMENT (Trends in education, 2019)
Prispevek se zabyva vyuzitim technologie Microsoft Active Directory za ucelem zkvalitneni sluzeb skolni datove site a zjednoduseni jeji spravy. Hlavni naplni tohoto prispevku je navrh konkretniho reseni - konkretni logicke struktury, ktery reflektuje potreby konkretni skoly. Tento navrh je vsak jednoduse rozsiritelny, a proto do znacne miry univerzalni, tedy vhodny pro vyuziti i v jinych skolach. Zmineny navrh, provedeny na zaklade studia odbornych publikaci, zabyvajicich se touto problematikou, je popsan pomoci textu a schemat.
Keywords: Informacni technologie; Active Directory; datova sit; sprava skolni site