KONSTRUKČNÍ ČINNOSTI - REFLEXE UČITELE A SEBEREFLEXE STUDENTEK UČITELSTVÍ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY - ROUČOVÁ, Eva (Trends in education, 2018)
Příspěvek prezentuje výsledky kvalitativního a kvantitativního evaluačního výzkumu ve dvou oblastech v předmětu Praktické a konstrukční činnosti ve vzdělávacím programu Učitelství pro mateřské školy. Analyzuje a charakterizuje průměrnou podobu reflexe učitele a atmosféry ve výuce a dále průměrnou podobu sebereflexe studenta. Obsahuje rovněž doporučení pro optimalizaci výuky.
Keywords: vzdělávání učitelů; předškolní technická výchova; konstrukční činnosti; pedagogický výzkum; student učitelství pro mateřskou školu; reflexe učitele; sebereflexe studenta