FYZIKALNI MOTIVACE PRO VYUKU MATEMATIKY - FAJMON, Bretislav (Trends in education, 2018)
Clanek uvadi priklady propojeni vyuky matematiky a fyziky na systemove rovine: doplneni fyziky o odpovidajici matematicky aparat, a na druhe strane doprovazeni matematickych pojmu jejich vyuzitim ve fyzice. Ve druhe casti se clanek venuje moznosti vytvoreni osnovy, podle ktere by bylo mozne ucit matematiku a fyziku jako jeden predmet, pravdepodobne na urovni gymnazia.
Keywords: vyuka matematiky; vyuka fyziky; fyzikalni motivace; provazanost vyuky