IMPLEMENTACIA CA - TECHNOLOGII DO VYUCBY PRIPRAVA NA BUDUCNOST - SMERINGAIOVA, Anna; PAVLENKO, Slavko (Trends in education, 2017)
Pre sucasny trend vyvoja, navrhovania a vyroby v strojarskom priemysle je charakteristicka ich silna podpora roznymi CA technologiami. Cielom FVT TU v Kosiciach je vychova univerzalne vzdelanych inzinierov, schopnych uplatnit sa v sirokom spektre strojarskych firiem. Kombinacia odbornych vedomosti, jazykovych znalosti, dobrych pocitacovych zrucnosti a znalosti vyuzitia roznych CAx systemov pri rieseni technickych problemov zvysuje sance absolventov skoly uplatnit sa v studovanom odbore. Implementaciou CAD/CAM/CAE technologii do procesu vyucby sa studenti ucia aktivne ich vyuzivat pri konstrukcnom a technologickom navrhovani a rieseni roznych technickych problemov.
Keywords: CAD system; modelovanie; simulacia; specializovane laboratorium