MEDIALNI KOMPETENCE V MATERSKE SKOLE - SIMBARTL, Petr (Trends in education, 2017)
Tato prace resi problematiku medialni kompetence v materske skole. Pohlizime na to jako ucelenou strukturu skladajici se z mnoha soucasti. Diskutujeme nad obsahem kurikularniho dokumentu "Ramcove vzdelavaciho programu pro predskolni vzdelavani" jak resi medialni kompetence. Vyhledavame mozne casti, ktere napomahaji prosadit toto tema. Clanek je pak doplnen predevsim o vysledky vyzkumu zamereneho na medialni gramotnost obyvatelstva do 15 let v CR a vysledky empirickeho zkoumani v Nemecku "Die Forderungvon Medienkompetenz im Kindergarten". Jednalo se o vyznamna zjisteni. Na zaklade techto a dalsich zjistenich pro nas vyvstavaji nove cile zkoumani.
Keywords: medialni kompetence; pred primarni vzdelavani; medialni vychova