Webové prostředí jako nástroj v moderním vzdělávání - Ladislav, RUDOLF; BASLER, Jaromír (Trends in education, 2017)
V dnešní době žijeme v období informačních technologií a elektronické komunikace. Z tohoto důvodu musíme počítat s pronikáním těchto prostředků do oblastí vzdělávání. Příspěvek se zabývá využitím internetu a webového prostředí pro samostudium a výuku. Jedná se o soustředění odborného materiálu ve formě prezentací, knih, obrázků a článků do jednoho místa na webovém portálu. Výhodou tohoto webového prostředí je, že přes známou internetovou adresu se k výukovým materiálům snadno dostaneme. K tomu potřebujeme jen funkční internet a webovou adresu. V rámci pedagogického dotazníkového průzkumu jsou v příspěvku uvedeny výsledky, které vypovídají o přínosu výukového webového prostředí ve výuce odborných předmětů.
Keywords: Informační technologie; elektronická komunikace; webové prostředí