VYCHODISKA PRO ZMENU VYUKY ZAKLADNIHO KURZU MANAGEMENTU NA VYSOKE SKOLE - KONVALINKA, Michal; PROCHAZKA, Anthony David (Trends in education, 2017)
Tento clanek prinasi konkretni zkusenost s realizaci studentske zpetne vazby na univerzite. Vyzkum je zasazen do uzkeho kontextu jednoho predmetu a zjistuje sirsi souvislosti. Vyzkum byl realizovan formou dotaznikoveho setreni po dobu tri po sobe jdoucich obdobi (semestru) a zameruje se hned na nekolik oblasti. Autori zjistuji motivaci studentu ke studiu a k zisku dobrych znamek; zjistuji zpusob a delku pripravy studentu na test; vyhodnocuji obtiznost predmetu; setreni v neposledni rade obsahuje radu otevrenych otazek, ktere rozkryvaji prekvapiva zjisteni. Zavery davaji do souvislosti skutecnost, ze studenti nedosahuji vybornych znamek v zaverecnem hodnoceni. Vyzkum je prinosem zejmena pro pedagogy a vyzkumniky, ale i pro tvurce studijnich programu a garanty predmetu na univerzitach.
Keywords: vzdelavani; univerzita; zpetna vazba; motivace studentu