STUDENTSKÁ PRAXE V TECHNICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ - ZUKERSTEIN, Jaroslav (Trends in education, 2016)
Příspěvek se zabývá pedagogickými praxemi v rámci přípravy budoucích učitelů přírodovědných a technických předmětů, uvádí možnosti jednoho z nástrojů reflexe těchto praxí. V rámci výzkumného šetření seznamuje s relací evaluace a autoevaluace u realizovaných praxí, hodnotí pohled studenta a cvičného pracovníka v oblastech základních kompetencí a ukazuje možnosti tohoto nástroje jako prostředku pro zpětnou vazbu.
Keywords: technické vzdělávání; pedagogická praxe; evaluace; nástroj.