"LANGUAGE SHOWERS" VE VYUCE PRIMARNI MATEMATIKY - UHLIROVA, Martina (Trends in education, 2016)
Language Schowers (LS), v prekladech uvadene jako jazykove sprchy, patri k modernim trendum ve vzdelavani. Language Schowers vychazeji z metodologie CLIL (Content and Language Integrated Learning), tedy obsahove a jazykove integrovaneho vyucovani. Jedna se o aktivity, v nichz je nenasilne propojena vyuka ciziho jazyka a druheho, nejazykoveho predmetu. V textu prispevku je venovana pozornost zacleneni Language Schowers do vyuky primarni matematiky. V textu jsou uvedeny prednosti i negativa spojene s realizaci Language Schowers. Je uveden konkretni namet Language Schower, popsana jeho realizace v edukacni praxi vcetne nasledne reflexe.
Keywords: Language Showers; primarni skola; matematika; motivace.