FUNKCE DVOU PROMĚNNÝCH VE 3D NÁHLEDU - SMETANOVÁ, Dana; VARGOVÁ, Michaela; Vladislav, BIBA (Trends in education, 2016)
V článku je prezentováno praktické využití anaglyfů ve výuce. Tyto slouží studentům pro lepší pochopení a vizualizaci funkcí dvou proměnných. Je zde srovnáno zobrazení funkcí pomocí projekce do roviny (2D náhled) a pomocí anaglyfické projekce (3D náhled).
Keywords: anaglyf; funkce dvou proměnných; lokální extrémy; sedlový bod; 3D