FACEBOOK A ZPŮSOBY JEHO VYUŽITÍ U ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - MIKEŠOVÁ, Jana (Trends in education, 2016)
Článek popisuje využití největší sociální sítě na světě - Facebooku u žáků základních škol. Registrace na tuto sociální síť je povinná. Může se zaregistrovat každý, kdo uvede, že má více jak 13 let. Síť slouží ke komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a také k zábavě. Článek dále uvádí výsledky výzkumu, který se realizoval pomocí strukturovaného rozhovoru se žáky základních škol a který zkoumal, jakým způsobem žáci Facebook používají a k čemu jim slouží.
Keywords: Internet; Facebook; sociální síť; žáci; výzkum; rozhovor.