HODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI MANAGEMENTU NA SEVERNÍ ČINSKE UNIVERZITĚ V PEKINGU - KMECOVÁ, Iveta (Trends in education, 2016)
Kvalitní vzdělání má největší přínos pro jednotlivce a umožňuje mu úspěšně integrovat do praktického života. Hodnocení kvality vzdělávání je proto oprávněné. V příspěvku se představí dílčí výsledky průzkumů zaměřených na zjištění názorů pracovníků a studentů na kvalitu řízení kurzu Management. Cílem bylo zjistit postoj a názor učitelů, kde nalézají možnosti pro proces učení modernizace a inovace, jakož i ke stanovení postoje a názory studentů na úrovni motivace, motivační techniky, vyučovací metody, učebnice. Cílem bylo získat zpětnou vazbu z pohledu studentů. Studie byla provedena na NCUT v Pekingu, Čína. Závěr se skládá z praktických doporučení s cílem zlepšit motivaci.
Keywords: kvalita vzdělávacího procesu; efektivita vzdělávacího procesu; vzdělávání; didaktické prostředky; motivační metody; vyučovací metody; učitel; žák.