KREATIVNÍ UCHOPENÍ DIAGNOSTICKÝCH METOD V TECHNICKÉ VÝCHOVĚ - HONZÍKOVÁ, Jarmila (Trends in education, 2016)
Článek pojednává o tvořivém přístupu k diagnostickým metodám v technické výchově. Poukazuje na různé podoby pedagogické kontroly, funkce hodnocení, zaměřuje se na způsoby hodnocení praktických činností v technické výchově. Konkretizuje některé negativní prvky v hodnocení výsledků pracovní činnosti žáků, uvádí podněty pro zlepšení hodnocení.
Keywords: diagnostické metody; hodnocení praktických činností