KONSTRUKČNÍ STAVEBNICE V PRAKTICKÝCH ČINNOSTECH A VE FYZICE NA ZŠ - HODIS, Zdeněk; HRBÁČEK, Jiří; DOSEDLA, Martin; VYBÍRAL, Petr (Trends in education, 2016)
Příspěvek se věnuje problematice konstrukčních stavebnic používaných v praktických činnostech a ve fyzice. Cílem práce je zhodnotit využitelnost těchto konstrukčních stavebnic ve výuce na ZŠ a navrhnout postupy, jak by se tyto stavebnice daly využít. Součástí článku je i výzkumné šetření zaměřené na to, jaké konstrukční stavebnice jsou preferovány.
Keywords: Konstrukční stavebnice; praktické činnosti; fyzika; základní škola.