KONSTRUKCNI STAVEBNICE V PRAKTICKYCH CINNOSTECH A VE FYZICE NA ZS - HODIS, Zdenek; HRBACEK, Jiri; DOSEDLA, Martin; VYBIRAL, Petr (Trends in education, 2016)
Prispevek se venuje problematice konstrukcnich stavebnic pouzivanych v praktickych cinnostech a ve fyzice. Cilem prace je zhodnotit vyuzitelnost techto konstrukcnich stavebnic ve vyuce na ZS a navrhnout postupy, jak by se tyto stavebnice daly vyuzit. Soucasti clanku je i vyzkumne setreni zamerene na to, jake konstrukcni stavebnice jsou preferovany.
Keywords: Konstrukcni stavebnice; prakticke cinnosti; fyzika; zakladni skola.