KONKRÉTNÍ NÁMĚT PRO PŘÍPRAVU BUDOUCÍCH UČITELŮ MATEMATIKY - DOFKOVÁ, Radka (Trends in education, 2016)
Příspěvek se soustředí na rozbor jednoho matematického problému z mezinárodní studie Teacher Education and Development Study in Mathematics (TEDS-M). Tento problém byl vybrán díky svému didakticko-matematickému potenciálu, neboť ukazuje další možné přístupy k přípravě budoucích učitelů a v rámci didaktického semináře může být podnětem k mnoha diskusím.
Keywords: TEDS-M; vzdělávání; matematika