POROVNANI VYSLEDKU RESENI SLOVNICH ULOH NA ZAKLADNICH A STREDNICH SKOLACH - Frantisek, SIMA (Trends in education, 2015)
Nametem prispevku je porovnani klasifikace slovnich uloh, ktere resili zaci zakladnich skol a studenti strednich skol v regionu Jizni Cechy. Byly jim zadany slovni ulohy predem urcenych typu. Hodnoceny byly zvlast vysledky divek a zvlast vysledky chlapcu a take celkove vysledky. Porovnanim techto vysledku byly zjisteny urcite rozdily mezi resenim divek a chlapcu a rozdily mezi resenim jednotlivych typu slovnich uloh, kterymi byly slovni ulohy o celku a casti, slovni ulohy o smesich, slovni ulohy o pohybu a slovni ulohy o spolecne praci.
Keywords: slovni uloha; hodnoceni; porovnani vysledku; rozdily.