SPRÁVA VZDIALENÝCH PRACOVNÝCH PLÔCH V UČEBNI - SITÁŠ, Juraj (Trends in education, 2015)
Viacerí dodávatelia softvérových riešení pre školstvo ponúkajú rôzne aplikácie pre správu pracovných plôch v učebni. Takýto softvér vie nie len uľahčiť vyučovanie a proces správy počítačov, ale v niektorých prípadoch suplovať aj hardvérové zariadenia ako napr. projektor. V tejto oblasti je možné nájsť viaceré aplikácie z oblasti komerčného softvéru, ale aj Open Source. Jedným z najpoužívanejším softvérom je iTALC.
Keywords: správa; vzdialená pracovná plocha; vyučovanie.