ZKUSENOSTI S ELEKTRONICKYM TESTOVANIM MATEMATIKY NA MENDELOVE UNIVERZITE V BRNE - RIHOVA, Dana; VISKOTOVA, Lenka (Trends in education, 2015)
Prispevek se zabyva elektronickymi testy z matematiky na Mendelove univerzite v ramci zakladnich predmetu studia. Uvadi duvody elektronickeho testovani a popisuje realizaci a typy testu v univerzitnim informacnim systemu, jakoz i jejich pouziti. Dale shrnuje vyhody a nevyhody testu a zaroven prinasi radu doporuceni vzhledem k jejich dlouhodobemu vyuzivani. Rovnez srovnava vysledky elektronicke a pisemne formy zkousky z matematiky. Na zaver cituje hodnoceni elektronickeho testovani matematickych znalosti jak z rad studentu, tak i nazory samotnych pedagogu.
Keywords: elektronicke testovani; testy s vyberem spravne odpovedi; matematika.