JAK NA HYPERBOLU S GEOGEBROU - KRIEG, Jaroslav (Trends in education, 2015)
Článek ukazuje, jak pomocí GeoGebry snadno řešit úlohy, které vedou na konstrukci hyperboly, případně jak lehce zkonstruovat hyperbolu daných parametrů.
Keywords: hyperbola; planimetrická definice hyperboly; hyperbola jako algebraická křivka 2. stupně; kuželosečka daná pěti body v GeoGebře; řezy na rotační kuželové ploše; hyperbola jako množina bodů dané vlastnosti.