VZTAH UNIVERZITNICH STUDENTU K CHEMICKYM POZNATKUM - KLEPANCOVA, Michaela; SMETANOVA, Dana (Trends in education, 2015)
Prispevek popisuje vyzkumu mezi studenty na UP v Olomouci, ve kterem byl pomoci dotazniku zjistovan jejich vztah k chemii. Zkoumaly jsme dve skupiny studentu a mezi sebou porovnavaly. V jedne byly pouze studenti chemie a v druhe studenti, kteri na VS chemii nestuduji. Zamerily jsme se zejmena na to, zda studenti v obou skupinach maji pozitivni vztah k chemii a vyuzivaji chemicke poznatky v beznem zivote.
Keywords: chemie; dotaznikovy pruzkum; vyuziti poznatku.