GEOMETRICKÁ POSTUPNOSŤ V CHÉMII - KLEPANCOVÁ, Michaela (Trends in education, 2015)
V príspevku uvádzame niekoľko príkladov využitia geometrickej postupnosti v chémii. Našou snahou bolo nájdenie takých ukážok využitia poznatkov o tomto pojme stredoškolskej matematiky, ktoré vedú k nájdeniu výsledkov či odvodeniu vzťahov s priamym využitím v chémii.
Keywords: geometrická postupnosť; aplikácia; chémia.