MODELOVANI SOCIALNI SITE PREDMETU - JELINEK, Jiri (Trends in education, 2015)
Socialni site patri dnes k nejvice studovanym strukturam v oblasti vymeny informaci a znalosti. I v oblasti skolstvi je mozne najit priklady jejich formalni ci neformalni existence a ma tedy smysl uvazovat o jejich hlubsim zkoumani a moznem vyuziti pro pochopeni probihajicich deju a potencialne i pro podporu vyuky. Tento prispevek ukaze uplatneni heuristickeho multiagentniho modelu socialni site neformalne existujici ve skupine studentu tehoz predmetu, pricemz hlavnim smyslem site je vymena znalosti. Zkoumana bude zejmena dynamika vyvoje vztahu v nekolika modelovych situacich.
Keywords: podpora vyuky; modelovani; socialni site; multiagentni simulace; sireni znalosti.