PORTÁL VŠ A NÁVRH JEHO ROZŠÍRENIA O NOVÉ MODULY - HORNYÁK GREGÁŇOVÁ, Radomíra; TÓTHOVÁ, Darina (Trends in education, 2015)
Portál VŠ vznikol na pôde združenia EUNIS-SK v roku 2005, ako projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky sa rieši od roku 2006. Tvorí bránu k informáciám pre uchádzačov o štúdium, študentom vysokých škôl a širokej verejnosti. Je tiež bránou k celoštátnym projektom a ďalším informačným systémom, ako KEGA (projekty Kultúrnej a edukačnej grantovej agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu), CREPČ (Centrálny register publikačnej činnosti), Elektronizácia prihlasovania na vysoké školy a ďalšie. Univerzity a Vysoké školy prostredníctvom Portálu VŠ poskytujú informácie o svojich fakultách, študijných programoch, zverejňujú podujatia organizované na svojich VŠ a e-kurzy. Príspevok sa zaoberá súčasným stavom Portálu VŠ a možnosťami jeho rozšírenia v budúcnosti.
Keywords: Portál VŠ; moduly; súčasný stav; rozšírenie.