PORTAL VS A NAVRH JEHO ROZSIRENIA O NOVE MODULY - HORNYAK GREGANOVA, Radomira; TOTHOVA, Darina (Trends in education, 2015)
Portal VS vznikol na pode zdruzenia EUNIS-SK v roku 2005, ako projekt Ministerstva skolstva, vedy, vyskumu a sportu Slovenskej republiky sa riesi od roku 2006. Tvori branu k informaciam pre uchadzacov o studium, studentom vysokych skol a sirokej verejnosti. Je tiez branou k celostatnym projektom a dalsim informacnym systemom, ako KEGA (projekty Kulturnej a edukacnej grantovej agentury Ministerstva skolstva, vedy, vyskumu a sportu), CREPC (Centralny register publikacnej cinnosti), Elektronizacia prihlasovania na vysoke skoly a dalsie. Univerzity a Vysoke skoly prostrednictvom Portalu VS poskytuju informacie o svojich fakultach, studijnych programoch, zverejnuju podujatia organizovane na svojich VS a e-kurzy. Prispevok sa zaobera sucasnym stavom Portalu VS a moznostami jeho rozsirenia v buducnosti.
Keywords: Portal VS; moduly; sucasny stav; rozsirenie.