PSYCHOMOTORICKE DOVEDNOSTI JAKO SOUCAST POLYTECHNICKE VYCHOVY - HONZIKOVA, Jarmila (Trends in education, 2015)
Clanek seznamuje ctenare s pojmem polytechnicka vychova. Ukazuje vyvoj psychomotorickych dovednosti od utleho veku az po 1. stupen zakladni skoly. Tento vyvoj je prezentovan na dvou ulohach - vystrihovani a skladani z papiru. Tyto dve ulohy jsou soucasti rozsahlejsi testovaci baterie, ktera slouzi ke zjisteni urovne psychomotorickych dovednosti.
Keywords: psychomotoricke dovednosti; polytechnicka vychova; vyzkum.