UČEBNÍ POMŮCKY VE VÝUCE TECHNICKÉ GRAFIKY - HODIS, Zdeněk; VYBÍRAL, Petr; HRBÁČEK, Jiří; VINKLOVÁ, Sylva (Trends in education, 2015)
Příspěvek se věnuje problematice učebních pomůcek používaných v technické grafice a konstruování. Jsou porovnány komerční učební pomůcky a originální navržené řešení k procvičování pravoúhlého promítání v prvním kvadrantu. V článku je popsána metodika práce s učební pomůckou (zobrazovacím koutem) a postoje studentů a žáků k dané výuce.
Keywords: Technické kreslení; pravoúhlé promítání v prvním kvadrantu; konstruování; didaktická technika.