UCEBNI POMUCKY VE VYUCE TECHNICKE GRAFIKY - HODIS, Zdenek; VYBIRAL, Petr; HRBACEK, Jiri; VINKLOVA, Sylva (Trends in education, 2015)
Prispevek se venuje problematice ucebnich pomucek pouzivanych v technicke grafice a konstruovani. Jsou porovnany komercni ucebni pomucky a originalni navrzene reseni k procvicovani pravouhleho promitani v prvnim kvadrantu. V clanku je popsana metodika prace s ucebni pomuckou (zobrazovacim koutem) a postoje studentu a zaku k dane vyuce.
Keywords: Technicke kresleni; pravouhle promitani v prvnim kvadrantu; konstruovani; didakticka technika.