SOFTVÉROVÁ ANALÝZA OBSAHU OBRAZOV - HAMBALÍK, Alexander; MARÁK, Pavol (Trends in education, 2015)
Príspevok uvádza prehľad v súčasnosti používaných metód na spracovanie a obsahovú analýzu overovania pravosti (autenticity) obrazov a spracovania daktyloskopických vzorov. Ich vhodná aplikácia v praxi uľahčí ešte pred vydaním odhaliť v dokumentoch určených na zverejnenie (napr. v článkoch, záverečných prácach, súdnych dokumentoch zmenené obrazy. Okrem toho dovolia realizovať aj automatizovanú, v daktyloskopii doteraz úplne absentujúcu hromadnú a podrobnú obsahovú analýzu daktyloskopických stôp.
Keywords: analýza obsahu obrazov; autentifikácia; vlastnosti odtlačku prsta.