SOFTVEROVA ANALYZA OBSAHU OBRAZOV - HAMBALIK, Alexander; MARAK, Pavol (Trends in education, 2015)
Prispevok uvadza prehlad v sucasnosti pouzivanych metod na spracovanie a obsahovu analyzu overovania pravosti (autenticity) obrazov a spracovania daktyloskopickych vzorov. Ich vhodna aplikacia v praxi ulahci este pred vydanim odhalit v dokumentoch urcenych na zverejnenie (napr. v clankoch, zaverecnych pracach, sudnych dokumentoch zmenene obrazy. Okrem toho dovolia realizovat aj automatizovanu, v daktyloskopii doteraz uplne absentujucu hromadnu a podrobnu obsahovu analyzu daktyloskopickych stop.
Keywords: analyza obsahu obrazov; autentifikacia; vlastnosti odtlacku prsta.