JAK RESIT PROBLEM HLEDANI NEJVETSIHO SPOLECNEHO DELITELE - ANTOS, Karel (Trends in education, 2015)
Tento clanek pojednava o moznostech a zpusobech zkoumani matematickych problemu. Ukazuje, ze vyzkumny pristup v oblasti matematickeho badani je metodou, pomoci ktere muze nejen ucitel ucit, ale ktera umoznuje i zakum a studentum se ucit, experimentovat a nachazet reseni ruznych matematickych problemu. Tento tvurci pristup je zde ukazan na problematice hledani nejvetsiho spolecneho delitele prirozenych cisel.
Keywords: delitelnost; prirozena cisla; experimentovani; dokazovani; nejvetsi spolecny delitel.