POJETI DIDAKTIKY ELEKTROTECHNIKY - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2015)
Elektrotechnika je tradicnim oborem, s jehoz produkty se potkavame na kazdem kroku. Krome toho, ze nase domy sviti a je v nich teplo, ze je prijemne mit televizi, je i skvele mit diky pocitaci cely svet na dosah ruky. Nic z toho bychom nemeli bez odborniku - elektrotechniku. Jejich priprava je otazkou vzdelavani v systemu odborneho skolstvi, kde vyuka elektrotechnickych predmetu je zamerena na ziskani zakladnich teoretickych i praktickych znalosti, pricemz na teoreticke poznatky bezprostredne vzdy navazuji prakticka cviceni, kde si zaci vyzkouseji teoreticke poznatky na konkretnich prikladech. Vymezeni odborne pripravy ucitelu pro strance oborove didakticke je dulezitou soucasti moderniho pojeni ucitele, odbornika v danem oboru.
Keywords: Oborova didaktika; elektrotechnika; vyuka; ucitel odbornych predmetu.