POJETÍ DIDAKTIKY ELEKTROTECHNIKY - SERAFÍN, Čestmír (Trends in education, 2015)
Elektrotechnika je tradičním oborem, s jehož produkty se potkáváme na každém kroku. Kromě toho, že naše domy svítí a je v nich teplo, že je příjemné mít televizi, je i skvělé mít díky počítači celý svět na dosah ruky. Nic z toho bychom neměli bez odborníků - elektrotechniků. Jejich příprava je otázkou vzdělávání v systému odborného školství, kde výuka elektrotechnických předmětů je zaměřena na získání základních teoretických i praktických znalostí, přičemž na teoretické poznatky bezprostředně vždy navazují praktická cvičení, kde si žáci vyzkoušejí teoretické poznatky na konkrétních příkladech. Vymezení odborné přípravy učitelů pro stránce oborově didaktické je důležitou součástí moderního pojení učitele, odborníka v daném oboru.
Keywords: Oborová didaktika; elektrotechnika; výuka; učitel odborných předmětů.