DIDAKTICKE ZASADY V ELEKTROTECHNICKEM VZDELAVANI - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2015)
Didakticky proces v elektrotechnickem vzdelavani predstavuje proces, ktery neprobiha podle subjektivniho prani a libovule ucitele. Ani zak si neosvoji elektrotechnicke poznatky systematicky, pokud bude postupovat zivelne a pasivne. Vyucovaci proces musi byt zalomen na objektivnich zakonitostech, ktere se zpravidla formuluji jako didakticke zasady. Prispevek se zabyva vymezenim techto zasad v kontextu elektrotechnickeho vzdelavani. Soucasti je i pojeti gnoseologickych postupu jako podstatneho rysu didaktickeho procesu tohoto vzdelavani.
Keywords: Didakticke zasady; oborova didaktika; elektrotechnika; gnoseologicke postupy.