TECHNICKA SOUTEZ JAKO PRVEK ZVYSENI ZAJMU ZAKU ZS O TECHNICKY ZAMERENE OBORY - KVAPIL, Ludek (Trends in education, 2015)
Clanek konstatuje relativne nizky zajem zaku zakladnich skol o studium technickych oboru. Zacilen je na moznosti priblizit zakum technickou vychovu v podobe souteze, aby se zmenilo vnimani technickeho vzdelavani u dnesni a budouci generace. Prezentuje ``Technickou soutez'', z hlediska aktivizace zaka a jeho zajmu o technicke vzdelavani.
Keywords: Technicka soutez; tvurci produkt; technicke vzdelavani; zakovska dovednost; zakovska tvorivost; osobnost zaka.