PŘÍLEŽITOSTI K STRATEGICKÉMU UPLATŇOVÁNÍ PARTNERSTVÍ MEZI MATEŘSKÝMI A ZÁKLADNÍMI ŠKOLAMI - Miroslav, JANU; PROVÁZKOVÁ STOLINSKÁ, Dominika (Trends in education, 2015)
Článek plynule navazuje na výstupy výzkumné sondy prezentované v článku Klady a zápory strategie partnerství mateřských a základních škol. Získaná data vytvářejí teoretická východiska pro aplikační nástin možných výhod vyplývajících ze spojení mateřské a základní školy jako jedné instituce.
Keywords: preprimární vzdělávání; primární vzdělávání; výchovně vzdělávací činnost; povinné vzdělávání; kurikulum.