VYUŽITÍ KONSTRUKČNÍCH STAVEBNIC LEGO V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ - HAVELKA, Martin; ČÁSTKOVÁ, Pavlína (Trends in education, 2015)
Příspěvek se zabývá problematikou využití konstrukčních stavebnic Lego ve vzdělávacím procesu v mateřské škole s akcentem na rozvoj poznávacích procesů a myšlení dětí prostřednictvím hry. Příspěvek předkládá dílčí výsledky analýzy stavebnicových souprav Lego, na jejichž podkladě jsou blíže specifikovány dva vybrané sety a nastíněny možnosti práce s nimi v rámci technického vzdělávání v mateřské škole.
Keywords: předškolní vzdělávání; dítě předškolního věku; polytechnická výchova; konstrukční stavebnice LEGO Duplo; rozvoj poznávacích procesů a myšlení dětí předškolního věku.