MOŽNOSTI PODPORY POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE - HAVELKA, Martin (Trends in education, 2015)
Příspěvek prezentuje možnosti využití vybrané konstrukční stavebnice Lego Duplo při rozvoji polytechnického vzdělávání v podmínkách mateřské školy. Akcentován je význam konstrukčních her a činností jako nedílná součást edukačního procesu v mateřské škole. Problematika je řešena v kontextu technické výchovy a jejích specifik na podkladě aktuálních vzdělávacích trendů v dané oblasti.
Keywords: mateřská škola; polytechnické vzdělávání; konstrukční stavebnice Lego Duplo; herní aktivity.