JAK KONSTRUOVAT "MULTIPLE CHOICE" ÚLOHY Z MATEMATIKY - SMETANOVÁ, Dana; CHLÁDEK, Petr (Trends in education, 2014)
Článek se zabývá problematikou, jak správně vytvářet testové úlohy z matematiky. Je třeba eliminovat nežádoucí vlivy ovlivňující možnosti použití testů, a naopak výběrem vhodných typů otázek zajistit pozitivní přínos testování.
Keywords: matematika; testy s výběrem správné odpovědi; tvorba příkladů.