JAK KONSTRUOVAT ``MULTIPLE CHOICE'' ULOHY Z MATEMATIKY - SMETANOVA, Dana; CHLADEK, Petr (Trends in education, 2014)
Clanek se zabyva problematikou, jak spravne vytvaret testove ulohy z matematiky. Je treba eliminovat nezadouci vlivy ovlivnujici moznosti pouziti testu, a naopak vyberem vhodnych typu otazek zajistit pozitivni prinos testovani.
Keywords: matematika; testy s vyberem spravne odpovedi; tvorba prikladu.