POČÍTAČ A DIEŤA S AUTIZMOM - VAŇKOVÁ, Jiřina; BEDNÁŘÍKOVÁ, Anna (Trends in education, 2014)
Edukačné počítačové aktivity môžu vhodným spôsobom utvárať a rozvíjať schopnosti dieťaťa s autizmom v oblasti zmyslového vnímania a predstavivosti, jemnej motoriky aj v oblasti komunikácie či sociálnej interakcie. Používame počítačové edukačné hry a programy z internetových zdrojov. Cieľom príspevku je poukázať na ich funkčnosť pri práci s deťmi.
Keywords: autizmus; počítač; počítačové hry; iPAD.