NÁZORY ŽIAKOV NA VYUŽÍVANIE INTERAKTÍVNEJ TABULE V NIŽŠOM SEKUNDÁRNOM VZDELÁVANÍ - NEMCOVÁ, Jana (Trends in education, 2014)
S rozvojom modernej technológie dochádza k zmenám v oblasti školstva. Zmeny a inovácie vo vyučovacom procese predstavujú postupné odstraňovanie zelených tabúľ z tried a zaraďovanie bielych interaktívnych tabúľ. Príspevok sa zaoberá vyhodnotením názorov žiakov na frekvenciu využívania interaktívnych tabúľ v nižšom sekundárnom vzdelávaní. Výsledky nášho prieskumu poukazujú na to, že využitie interaktívnej tabule má v oblasti motivácie veľký význam, ako sa zhodne vyjadrili žiaci a potvrdili aj učitelia.
Keywords: interaktívna tabuľa; žiaci; frekvencia využívania; základná škola.