INFORMACNE TECHNOLOGIE V HODNOTENI - MISUTOVA, Maria; MISUT, Martin (Trends in education, 2014)
Prispevok opisuje navrh riesenia problemu efektivneho vyuzitia testovania s podporou technologii vo vyucovani. Je to sucast komplexneho riesenia obsahujuceho navrh modelu vyucovania, ktoreho sucastou je preverovanie vedomosti s podporou technologii, overenie modelu implementovanim vo vybranych pilotnych predmetoch, nasledna uprava na zaklade vysledkov experimentu, vypracovanie odporucani a aplikacia v dalsich predmetoch studia na MTF STU v Trnave. Sucastou modelu vyucovania su databazy uloh a testy z uciva pilotnych predmetov studia. Ocakavanym vysledkom celeho projektu je zvysenie kvality poskytovaneho vzdelavania preverovanim vedomosti prostrednictvom exaktneho merania a vyhodnocovania, standardizovanie urovne vedomosti studentov, ako aj objektivizacia kontrolnej casti vyucovacieho procesu.
Keywords: IKT; kvalita vzdelavania; matematika.