OBJEKTOVE ORIENTOVANE PROGRAMOVANI ROBOTICKE KOULE ORBOTIX SPHERO - LAVRINCIK, Jan (Trends in education, 2014)
Clanek se zabyva problematikou objektove orientovaneho programovani v aplikacich MacroLab a orbBasic roboticke koule Orbotix Sphero. Pozornost zamerujeme zejmena na moznosti vizualni a pohybove demonstrace zakladnich algoritmu, pohybu, prostorove orientace, cyklu a Timeru. V zaveru prispevku se polemizujeme nad vyuzitim ve vyuce algoritmizace a programovani v ramci vyssiho sekundarniho vzdelavani.
Keywords: objektove orientovane programovani; Orbotix Sphero; MacroLab; orbBasic.