IMPLEMENTOVANIE E-KURZOV DO JAZYKOVEJ PRIPRAVY - HASKOVA, Alena; Eva, MALA; TURCINOVA, Karina (Trends in education, 2014)
Informacne a komunikacne technologie pouzivane ucitelmi cudzich jazykov na vysokych skolach vplyvaju na efektivnost vyucovacieho a ucebneho procesu. Autorky vo svojom prispevku porovnavaju vysledky z dvoch projektov zameranych na implementovanie elektronickych kurzov do vyucby anglickeho jazyka. Zdoraznuju pritom zaradenie inovativnych prvkov, ako napriklad diskusne forum, hyperlinky, videosekvencie alebo vytvaranie glosara terminov samotnymi studentmi, ktore zvysuju motivaciu studentov a zlepsuju ich vztah k online vzdelavaniu.
Keywords: zvysovanie kvality elektronickych kurzov; priprava ucitelov anglickeho jazyka; cudzojazycne kompetencie ucitelov - nejazykarov.