IMPLEMENTOVANIE E-KURZOV DO JAZYKOVEJ PRÍPRAVY - HAŠKOVÁ, Alena; Eva, MALÁ; TURČINOVÁ, Karina (Trends in education, 2014)
Informačné a komunikačné technológie používané učiteľmi cudzích jazykov na vysokých školách vplývajú na efektívnosť vyučovacieho a učebného procesu. Autorky vo svojom príspevku porovnávajú výsledky z dvoch projektov zameraných na implementovanie elektronických kurzov do výučby anglického jazyka. Zdôrazňujú pritom zaradenie inovatívnych prvkov, ako napríklad diskusné fórum, hyperlinky, videosekvencie alebo vytváranie glosára termínov samotnými študentmi, ktoré zvyšujú motiváciu študentov a zlepšujú ich vzťah k online vzdelávaniu.
Keywords: zvyšovanie kvality elektronických kurzov; príprava učiteľov anglického jazyka; cudzojazyčné kompetencie učiteľov - nejazykárov.